Om

 Grubby Gardens hjälper dig att göra din trädgård till en förlängning av huset. En plats som du älskar att vara i. En plats där du kan skapa dina trädgårdsminnen.

Dessutom kan varje trädgård bidra till en värld där alla vi tillsammans gör en skillnad och hjälper biologisk mångfald. Framförallt insekterna behöver vår hjälp, och vi behöver deras också.

Jag har även ett speciellt intresse i ätbara perenner, fruktträd och bärbuskar.

Varför ätbara perenner? Jo, det finurliga med fleråriga ätbara växter är att de återkommer år efter år, även om man missar att skörda dem.

Och det som är bra med en rik biologisk mångfald är att det finns några som jobbar även när du vill bara ligga i hängmattan. Alltså två sätt att minska stress!

Det är så roligt att se vilken energi och entusiasm som skapas, oftast efter bara första mötet med kunden, när vi börjar prata om möjligheterna med trädgården.

I själva verket handlar allt detta om att skapa en balans och att fylla trädgården med liv – alla möjliga sorters liv, inklusive människoliv!

Humla_purpurmejram

Mångfaldsmotorväg

Låt oss tillsammans bygga en surrande, kvittrande, prasslande (ibland även ätbara) och alldeles krokig mångfaldsmotorväg av trädgårdar genom hela Sverige, så att insekter, fåglar och andra djur aldrig är långt ifrån en källa till mat, skydd och ro.

Nicky English trädgårdsarkitekt

Vem är jag?

Jag som driver Grubby Gardens heter Nicky English och är diplomerad trädgårdsarkitekt och utbildad inom permakultur, men har en bakgrund som projektledare i en helt annan bransch.

Vad mer? Jag älskar morgnar och träd och att dra upp mina egna trädgårdsväxter från frö så jag kan lära känna växternas varenda liten egenhet. Och jag vandrar gärna i parker på vintern för att se hur perennerna vissnar.

Jag älskar rymlingar, det vill säga växter som hamnar utanför rabatten. De får rymma både med och ibland utan hjälp (i alla fall om de håller måttet). I min egen trädgård får färgerna gärna vibrera lite hellre än bara smälta in – naturen har sitt eget sätt att skapa harmoni.

Och det är lika mycket design för mig att få till ett kretslopp för att omvandla trädgårdsavfall till jordförbättring som det är att skapa en växtkomposition. Jag älskar verkligen när jag kan berätta att vi har tagit tillvara något i en trädgård, oavsett om det är regnvatten, ogräs eller en fin buske.

Mina bästa idéer kommer i duschen eller på väg hem från kolonilotten. Jag löser gärna trädgårdsproblem med växter. Och jag kan förlora tid och rum när jag arbetar med ett växtförslag.

Jag gillar att experimentera och att testa gränser. Fast bara med växter. Annars är jag väldigt strukturerad och trivs bäst när jag har en plan.

Det finns även en video om mig gjord av Trädgårdsakademin som du hittar här.

Välkommen att ta kontakt!

Önskar Nicky English, Grubby Gardens

Nicky-English-Trädgårdsarkitekt-in-action